štvrtok, 19 septembra, 2024
HomeZ domovaPREDPOVEĎ POČASIA

PREDPOVEĎ POČASIA

Hoci, ako sa tak pozerám cez okno, padajú prvé kvapky dažďa, imeteo.sk informuje, že dnešok bude mať charakter rovnakého počasia, aké sme si mohli „užiť“ včera.

Na dnes hlási portál imeteo.sk vysoké teploty, nepríjemné dusno, ktoré by však mali schladiť búrky. Tie by sa mali prejaviť ráznosťou. A i keď sa objavia, meteorológovia predpovedajú, že horúčavy len tak neskončia. Dnes má byť preto až atypicky teplé a dusné počasie.

Plytká brázda nízkeho tlaku vzduchu prinesie do strednej Európy studený front. Nebude to však hneď, práve preto nemôžeme očakávať, že sa konečne príjemne ochladí. Teploty budú presahovať 30°C, a môžeme očakávať, že budú len tesne pod štyridsiatkou. To, že bude dusno, môže spôsobiť ešte nepríjemnejšie pocitové vnímanie vzduchu.

Takže, pozor na búrky!

Vlhký vzduch sa stane nestabilný, čo sa prejaví tvorbou občasných miestnych silných búrok, ktoré nám nedajú pokoj ani dnes. Skrátka, buď je horúco, alebo hromživo. Prvé búrky sa presunú k severovýchodu a spočiatku sa objavia v Trnavskom a Trenčianskom kraji.

Po nich sa búrková pásmo prejaví popoludní a to na severnom a strednom Slovensku, prevažne v horách. Nevydávajte sa na turistické výlety, tragédie, medzi ktoré patrila tá včerajšia v Monkovej doline, si môžu na vás počkať aj v malebnom prostredí výšav. Po tom, ako sa prejavia búrky na severnom a strednom Slovensku, prejavia sa aj na Slovensku západnom, a to vo večerných hodinách.

Hrozia povodne

Vzhľadom na to, že na niektorých miestach je už pôda vlhká a silne nasiaknutá vodou, môže dôjsť k miestnym prívalovým povodniam. Priebežne sledujte predpovede počasia a nepodceňujte silu matky prírody.

Súvisiace články

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčítanejšie