streda, 18 septembra, 2024
HomeZ domovaPohodový festival sa nepohodol s počasím a stan spadol ako tá pec...

Pohodový festival sa nepohodol s počasím a stan spadol ako tá pec…

Festival Pohoda v Trenčíne skončil skoro tak rýchlo ako začal. Búrky, ktoré sa rozpútali nad týmto „pohodovým“ festivalom ho uviedli do fázy totálnej nepohody a počasie si vyžiadalo svoju daň. Silný vietor a dážď preveril stabilitu a schopnosť tvorcov festivalu. Tí neobstáli. Stan, kde sa festival konal urobil skrátka „bác!“.

Trenčiansky „vykričaný“ festival Pohoda neprežil nepriazeň počasia, ako uvádza portál topky.sk. Bohom sa asi znepáčilo, čo sa na tomto podarenom „kultúrnom“ podujatí koná a dali mu rázne amen. Po páde stanu, keď museli na miesto prísť i záchranné zložky bolo po festivale veta.

„Po dôslednom zvážení časových možností kontroly bezpečnosti festivalových stavieb sme sa rozhodli, že Pohodu 2024 musíme ukončiť. Na základe dostupných informácií by kontrola všetkých stavieb nemohla prebehnúť skôr ako do 24 hodín, čo znemožňuje pokračovať v programe festivalu. Bezpečnosť našich hostí je ale prioritou, a preto veríme, že naše rozhodnutie, ktoré sme spravili s veľkou ľútosťou, všetci pochopia,“ uviedol usporiadateľ akcie.

Na čo sa zmôžu organizátori? Takmer na nič

„Kultúry“ chtiví účastníci môžu už len očakávať, čo všetko povedia (a na čo všetko sa budú môcť vyhovoriť) organizátori pohodového festivalu. „Všetci, ktorí majú stany v stanovom mestečku, môžu ostať spať na festivale do zajtrajšieho dňa do 12.00. Srdce areálu ostane zatvorené. Zabezpečíme základný sortiment nápojov a jedál v stanových táboroch. Do 16.00 nechávame otvorené festivalové parkovisko a karavan parking. O ďalších krokoch vás budeme priebežne informovať,“ povedal jeden z organizátorov, čím veci nijako príliš nepomohol.

Nič nové na svete, dáme si repete…

Na niečo také sme už od organizátorov tohto podujatia pomerne tradične zvyknutí. Viac pohody než skutočnej kvality a seriózneho zabezpečenia. Keby na nás aj bomby padali, ako tomu bolo napr. nedávno na rovnakom festivale organizovanom týmito „osobnosťami“ v Kyjeve. Čo dodať? Už len to, že na tomto festivale hlásia viac zranených než tomu bolo počas festivalu Pohoda Loves Ukraine v samotnom Kyjeve, kde vraj padalo bômb viac ako na Slovensku krúp. Aspoň pán Kocáb hovoril…

Súvisiace články

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčítanejšie