streda, 18 septembra, 2024
HomeKomentárePíše Michal Zoldy: Rusko treba poraziť, Rusov prevychovať

Píše Michal Zoldy: Rusko treba poraziť, Rusov prevychovať

Takže do rozbombardovanej, zdecimovanej a napoly vyľudnenej Ukrajiny sa idú investovať ďalšie desiatky miliárd dolárov a eur – presnejšie do posielania vojenských prostriedkov a bojovej techniky na vojnu s Ruskom, píše na sociálnej sieti komentátor a prekladateľ Michal Zoldy.

Ako by tá porážka Ruska mala vlastne vyzerať? Vie to niekto? Podľa Švédska je Rusko v súčasnosti najväčšou bezpečnostnou hrozbou. Toho Švédska, ktoré podnikalo výboje na juh po Európe, bolo reálnou hrozbou v minulosti a teraz „podľa seba súdi teba“. Väčšina veľkých štátov NATO sa vo svojej histórii vojensky a dobyvačne vybláznila po celej Európe, zapľundrovala a zavykorisťovala si do sýtosti aj po Afrike, potom sa opakovane vrhli proti sebe navzájom a teraz už „zmúdreli“ a považujú Rusko za najväčšiu bezpečnostnú hrozbu…. No fajn, ale ako poraziť to neporaziteľné Rusko – čím, kým, kedy a ako? Skúsili to Napoleonovi Francúzi, skúsili to Hitlerovi Nemci, ale nevyšlo to. A teraz čo? Má padnúť Moskva? Alebo stačí ak padne Putin? A potom v Moskve zaviesť demokraciu západného typu pod vedením progresivistických „inštruktorov“ z USA a niektorých určite aj zo Slovenska. Teraz už rýpu aj do Číny. Nevyzerá to dobre. A to všetko len preto, lebo to „nešťastné“ Rusko nevedelo doceniť, aká úžasná fajnotka to je ak ho celé obkolesí NATO a ak u jeho strategického suseda Amerika rozhoduje o všetkom, vrátane toho kto tam má alebo nemá byť prezident a čo za štát to vôbec má byť. Aj my sa budeme podieľať na pomoci, s tým, že by sa nám tá stomiliónová pomoc Ukrajine mala započítať do dvojpercentného podielu na rozpočte nášho trpasličieho štátu do obrany. Samé dobré správy…. od prezidenta Pelleho.

Vlajky NATO

Ja neviem, kto nás dnes vlastne vôbec ohrozuje? Lebo nie je mi v mojej stareckej indolencii ekonomicky neproduktívneho dôchodcu známe, že by sa nejaký európsky štát v súčasnosti alebo budúcnosti zaoberal Hitleroidnou myšlienkou zaútočiť na nás, obsadiť nás bohabojných chudákov a prisvojiť si nás aj s celým naším neexistujúcim „nerastným bohatstvom“ v podobe vyťaženého uhlia, strategickou polohou, trochou tej čerstvej pitnej vody a hlavne s lacnou pracovnou silou, ktorá sa ochotne strčí do akéhokoľvek progresívneho zadku. Budeme mať F-16tky. Zacvakáme za ne až na kosť, aj keby na jedlo nebolo, aby tu mohli tie zázraky americkej leteckej bojovej techniky hrdo lietať a svišťať krížom krážom po modrej oblohe nad našimi utrápenými a médiami systematicky osprosťovanými hlavami. Ešte že nenakupujeme aj bombardéry.

Prosím vás, nedajte na mňa, nepočúvajte ma, majte vždy svoj vlastný názor lebo ja nie som žiadny influencer, iba taký nepotrebný, večne zadumaný starý muž včerajška, ktorý asi nepochopil dobu s jej novým svetovým poriadkom a nezbiera sa uvedomelo na tank pre Ukrajinu lebo nemá z čoho, a aj keby nejakým zázrakom na to pár šestákov mal, aj tak by to neurobil lebo to málo, čo v pudilári má, potrebuje pre seba na skromné dožitie kým mu ešte duša a telo držia ako tak pohromade.

Súvisiace články

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčítanejšie