štvrtok, 19 septembra, 2024
HomeKuriozityMáte radi nakladané uhorky?

Máte radi nakladané uhorky?

Stúpajúce ceny a mnohokrát aj nie úplne vyhovujúca chuť domácnosti núti zamyslieť sa nad vytiahnutím zaváracích pohárov a nákupu kíl uhoriek, či iných darov prírody. Dnes sa pozrieme na zúbok práve uhorkám.

Nie je to žiadna veda

Správna nakladaná uhorka je to, čo vášmu jedlu dodá ten správny „šmrnc“. Príprava je síce časovo náročná, no rady plných pohárov v špajzi určite oceníte hocikedy v zime. Redakcia Vášeň v tebe radí, že ešte pred prípravou si treba pripraviť štyri litrové poháre. Tie treba veľmi dobre umyť a osušiť. Nesmie ich byť po ničom cítiť.

Potrebujeme:
  • 2 kg malých uhoriek,
  • zväzok kôpru,
  • 2 cibuľky stredne veľkého cesnaku,
  • malý kúsok koreňa chrenu,
  • 4 polievkové lyžice kamennej soli,
  • vodu.
Príprava:

Na dno pohárov navrstvíme kôpor, cesnak a chren v rovnakom pomere. Potom do pohárov natlačíme uhorky. Musia byť poriadne natlačené, nech sa ich tam vojde čo najviac.

Nálev a jeho príprava sú najdôležitejšie. Vodu na nálev použite radšej tvrdú, prevarte ju so soľou – na liter tekutiny dajte polievkovú lyžicu soli. Keď to prevrie, počkajte, kým vychladne. Pracujeme až keď má izbovú teplotu, inak by uhorky stratili prirodzenú chuť.

Ak je voda vlažná, zalejte ňou uhorky a poháre dobre uzavrite. Konzumovať sa môžu po troch týždňoch.

Súvisiace články

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčítanejšie