štvrtok, 19 septembra, 2024
HomeKomentárePíše Michal Zoldy: Prestrelené ucho môže zachrániť svet

Píše Michal Zoldy: Prestrelené ucho môže zachrániť svet

Komentátor a prekladateľ Michal Zoldy sa v statuse na Facebooku vracia k atentátu na Donalda Trumpa

Na začiatku si pomôžem citátom zo stránky môjho amerického priateľa Ricka Marshalla, ktorého som tu už predvčerom spomenul. Na jeho stránke istá Diana Stephens napísala: „Viete si predstaviť, že ste 78-ročný miliardár, ktorému už bol udelený titul najmocnejšieho muža na zemi a potom ste doslova 1 cm od toho, aby vás strelili do hlavy za to, že sa snažíte (znovu) pomôcť svojej krajine – a stále máte odvahu pokračovať? Toľko dôvodov prečo hodiť uterák do ringu…. toľko dôvodov odísť na dôchodok. Nikto by ho vôbec neobviňoval. Tento muž nie je dokonalý, ale takúto statočnosť musíte rešpektovať!“

Ak by bol DonaldTrump indiánom, ako statočnému bojovníkovi z niektorého z ich ich kmeňov by mu nepochybne dali prezývku „PRESTRELENÉ UCHO“. Indiáni také priliehavé obrazné prezývky svojim bojovníkom predsa dávali. Som presvedčený, že Trump musel počuť alebo čítať o atentáte na Roberta Fica a je dosť možné, ba skoro isté, že sa tí dvaja raz stretnú a budú si mať čo povedať. Obaja totiž unikli smrti iba o vlások po atentáte strelnou zbraňou a nech mi nik nehovorí, že na tom nemá zásluhu sám pán Boh, že to jeden aj druhý prežili a že sú stále tu – teda Robert Fico samozrejme tu a Donald Trump tam. Ak by Trump nebol v momente výstrelu otočil hlavu trochu nabok, guľka zasiahne jeho mozog, určite ste to v televízii videli. To nie je len tak, to zasiahla vyššia moc.

Atentát na Donalda Trumpa / Zdroj: Facebook

Zlé časy prišli na našich progresívcov a neoliberálov ako je Demeš, Šimečkovci, Radičová, Mesežnikov, Čaputová, Gyárfášová, Szmoloányiová, Tódová, Bárdy, Baloghová a spol, spolu s partiou totálne nepotrebných politológov, ktorí nemôžu Fica a celú túto vládnu koalíciu ani cítiť. Najprv prehrali parlamentné voľby, potom s Korčokom na čele aj prezidentské voľby a teraz unikol smrti aj Donald Trump, ktorého oni nemajú radi, boja sa ho a za ten svet nechcú, aby sa znovu stal americkým prezidentom. Reálne totiž hrozí, že by mohol v osvietenej chvíli urobiť niečo podobné ako svojho času nezabudnuteľný Michail Gorbačov. Že totiž celý ten nadšený, militantný a premotivovaný Atlantický spolok fotelkových generálov v štýle „S USA na večné časy a nikdy inak“ rozpustí, alebo aspoň nechá napospas samému sebe a to by bola morová rana pre všetkých, ktorí si z nehynúceho spojenectva s USA urobili lukratívnu kariéru. Neviem…. niektorí vkladajú do Trumpa v tomto smere veľké nádeje, možno až priveľké, ale ktovie, možno sa dožijeme zaujímavých nových čias lebo sa zdá, že tie prezidentské voľby má Donald Trump už teraz vo vrecku. A to vyvoláva poplachovú reakciu naprieč celým naším skostnatelým a pomaly ale isto ekonomicky, morálne a politicky krachujúcim kontinentom, plným takých „es“ ako je neprirodzene sa škeriaca Von der Leyenová a nórsky suchár Stoltenberg.

Nakoniec tu všetkým vytrie kocúra múdry stratég Viktor Orbán, ktorého sama prozreteľnosť pred pár dňami viedla cez Kyjev, Moskvu a Peking rovno za Trumpom a to sa môže v konečnom dôsledku ukázať ako geniálny šachovnicový ťah. Na také dačo samozrejme „PRESTRELENÉ UCHO“ určite nezabudne a hrdí Maďari sa môžu pomaly tešiť na lepšie časy. A s nimi možno, ak pán Boh dá, aj my. Lebo aj my tu u nás doma máme celkom schopného premiéra, ktorý nemá v hlave tú známu obávanú politickú chorobu šialených kráv, ktorá opantala skoro celú dnešnú progresivistickú Európu. To by bol ten dobrý scenár. Uvidíme, ale ako zvyknem vravieť, na mňa nedajte, majte svoj vlastný názor a sledujte pozorne dianie, aj keď sa tu teraz varíme a dusíme vo vlastných šťavách ale rozumu máme stále chvalabohu dosť a nebeháme s malými deťmi v kočíku na POHODU, aby sme ich tam potom v panike kryli vo víchrici a v lejaku vlastnými opitými telami.

Vivat Donald Trump!

Súvisiace články

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčítanejšie