štvrtok, 19 septembra, 2024
HomeZo zahraničiaKvázi celebrita nedržala jazyk za zubami. Teraz čelí kariérnej samovražde

Kvázi celebrita nedržala jazyk za zubami. Teraz čelí kariérnej samovražde

Aj čierny humor má svoje hranice. Najmä keď ste niekto. Americký pseudoumelec a rádoby demokrat na to zabudol. Mal si radšej zahryznúť do jazyka. Teraz sa vraj chystá odseknúť dobrotu. Neskoro…

Od našťastie neúspešného atentátu na republikánskeho prezidentského kandidáta Donalda Trumpa uplynulo už niekoľko dní. Tento nebezpečný čin však stále vyvoláva vášne po celom svete. Veľký rozruch spôsobila napríklad americká hudobná skupina Tenacious D. Na jednom z koncertov skupiny jej člen Kyle Gass priamo na pódiu vyslovil narodeninové želanie. „Nabudúce toho Trumpa nemiňte.“ Publikum reagovalo smiechom a obrovským potleskom, ako informujú parlamentnílisty.cz. S odstupom času však kapela tento výrok ľutuje a americký slniečkár si môže spytovať svedomie.

Atentát na Donalda Trumpa naďalej vyvoláva vášne. Veľký rozruch spôsobil napríklad spevák Kyle Gass z americkej rockovej skupiny Tenacious D.

Želanie, ktoré nesplní ani zlatá rybka

„Vyslov želanie,“ požiadal svojho priateľa jeho kolega z kapely Jack Black.

Kyle Gass sa zhlboka nadýchol a prehovoril v Sydney v deň svojich 64. narodenín. „Nabudúce toho Trumpa nemeň,“ zaželal prezidentskému kandidátovi smrť. Z publika sa ozval hlasný potlesk.

O niekoľko dní neskôr sa však situácia zmenila. Jack Black sa ospravedlnil za nevhodné želanie svojho priateľa a zrušil svetové turné kapely. Podľa BBC povedal, že nepovažuje za „vhodné pokračovať v turné Tenacious D“. Black dodal, že je „vďačný fanúšikom za ich podporu a pochopenie“.

Dvakrát meraj a raz hreš

Gass sa za komentár ospravedlnil na Instagrame a uviedol, že prejavil „vážny nedostatok úsudku“.

„Hláška, ktorú som improvizoval na pódiu v Sydney v nedeľu večer, bola veľmi nevhodná, nebezpečná a strašná chyba. Netolerujem násilie akéhokoľvek druhu, v akejkoľvek forme, voči nikomu. To, čo sa stalo, bola tragédia a je mi nesmierne ľúto, že som nebol dostatočne súdny. Hlboko sa ospravedlňujem tým, ktorých som sklamal, a úprimne ľutujem všetku bolesť, ktorú som spôsobil.“

Gass sa následne rozišiel aj so svojím agentom. Pre svoju chybu? Krok, ktorý sa dá označiť ako z dažďa pod odkvap. „Kvôli tomu, čo sa stalo, sme sa rozišli,“ povedal Michael Greene zo spoločnosti Greene Talent pre BBC News.

Elon Musk to spočítal Gassovi tiež

Majiteľ sociálnej siete X Elon Musk označil Gassovo správanie za nevhodné. A nebol sám. Senátor Ralph Babet – jediný člen parlamentu zo strany United Australia Party – vyzval na vyhostenie kapely z krajiny.

Vo svojom vyhlásení uviedol, že duo by malo byť „okamžite deportované z krajiny po tom, čo na svojom koncerte v Sydney chcelo zavraždiť Donalda Trumpa“.

FBI identifikovala strelca, ktorý strieľal na Trumpa, ako 20-ročného Thomasa Matthewa Crooksa, robotníka z Bethel Parku v Pensylvánii, ktorý je registrovaným republikánom.

Topiaci sa slamky chytá. Alebo schováva hlavu do piesku

Prečo skupina vôbec zrušila turné? Na sociálnej sieti X bolo podané vysvetlenie:

„Dovoľte mi, aby som to vysvetlil ľuďom, ktorí nikdy predtým nepracovali na mieste konania koncertu… Po tom, čo Jack Black a jeho skupina Tenacious D v sobotu oslavovali zavraždenie Trumpa, dostali asi 10 000 telefonátov a textových správ zo všetkých vopred dohodnutých miest konania koncertu. A koncerty boli zrušené,“ napísal diskutér Rob Province.

Každý takýto koncert však musí byť poistený pre prípad, že by sa niektorému z fanúšikov niečo stalo, alebo ak by došlo k náhodnému nešťastiu. Takéto poistenie stojí veľa peňazí, ktoré sa platia zo vstupeniek, ak sa koncert uskutoční. 

Existuje teda možnosť, že kapela otočila nielen preto, že si uvedomila svoje nedopatrenie, ale aj z ekonomických dôvodov.

„Takže nie… Srdce Jacka Blacka sa v ten deň zázračne nezväčšilo o tri veľkosti. Neprešiel sebareflexiou. Nenašiel zrazu svoj morálny kompas. Jeho turné bolo zrušené. Prišiel o peniaze. Nebude vystupovať na pódiu. … Priletí z Austrálie, bude sedieť vo svojom sídle a predstierať, že má morálku,“ pokračoval Rob Province. Alebo, ako sa hovorí za riekou Moravou, „spadla klec…“  

Súvisiace články

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčítanejšie