štvrtok, 19 septembra, 2024
HomeZo zahraničiaFanatický moslim chcel pripraviť taxikára o život

Fanatický moslim chcel pripraviť taxikára o život

Francúzska polícia dnes zatkla muža, ktorý sa v utorok pokúsil nožom zabiť taxikára, pričom vyjadril podporu moslimským teroristom, ako informuje portál ceskenoviny.cz. Podozrivého vyšetrujú pre podozrenie z terorizmu, informovala agentúra Reuters.

Vo Francúzsku platia prísne bezpečnostné opatrenia, pretože krajina sa pripravuje na milióny návštevníkov, športovcov a svetových lídrov počas letných olympijských hier v Paríži, ktoré sa začnú budúci piatok 26. júla.

Muž, ktorý je úradom už známy ako zradikalizovaná osoba, v utorok večer zastavil taxík v meste Le Mans, oháňal sa pištoľou a žiadal odvoz do odľahlej oblasti neďaleko La Ferté-Bernard. Potom prinútil vodiča vystúpiť z auta, spútal ho a zaútočil mu nožom na krk, uviedol policajný zdroj.

Vodič si zachránil život

Vodičovi sa podarilo utiecť do domu miestneho obyvateľa, kde ho nakoniec ošetrila záchranná služba. Útočníka zatkli dnes skoro ráno v Yvelines, západne od Paríža, uviedol zdroj. Je vyšetrovaný pre podozrenie z terorizmu, pokusu o vraždu a únosu, dodal zdroj.

Ďalší z útokov fundamentalistických násilníkov

Vo štvrtok bol pri útoku nožom na luxusnom bulvári Champs-Élysées vážne zranený policajt, čo bol posledný zo série nesúvisiacich bezpečnostných incidentov vo francúzskej metropole za necelý týždeň. V pondelok muž ozbrojený nožom na železničnej stanici pobodal a zranil vojaka. Úrady tiež vyšetrujú, či muž, ktorý v stredu večer v Paríži vrazil do záhrady baru a zabil jednu osobu, tak urobil úmyselne.

Súvisiace články

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčítanejšie