štvrtok, 19 septembra, 2024
HomeZo zahraničiaPre českú "vrchnosť" je Biden hrdina

Pre českú „vrchnosť“ je Biden hrdina

Už keď bol Biden po prvýkrát zvolený, bolo jasné, že jeho vysoký vek a s ním spojené diagnózy a neskoršie s nimi spojené kiksy nie sú dobrá kombinácia s pozíciou hlavy akéhokoľvek štátu. Teraz Biden odstúpil z kandidatúry a českí politici jeho rozhodnutie odstúpiť z prezidentského súboja vnímajú ako správny, hoci neľahký krok. Považujú to za zodpovedné nielen voči USA ale aj zvyšku sveta a oceňujú, že dal bokom vlastné ambície, informuje český server Novinky.cz.

Petr Fiala

„Je to nepochybne rozhodnutie štátnika, ktorý desiatky rokov slúžil svojej krajine. Je to zodpovedný a osobne určite neľahký krok, o to je ale cennejšie. Držím palce USA, aby z demokratickej súťaže dvoch silných a rovnocenných kandidátov vzišiel dobrý prezident,“ uviedol krátko po zverejnení Bidenovho rozhodnutia premiér Petr Fiala (ODS).

Vlastimil Válek

Za vrchol štátnictva považuje krok aj vicepremiér a prvý podpredseda TOP 09 Vlastimil Válek. „Obetoval osobné ambície, aby pomohol svojej krajine a Demokratom v boji o Biely dom ao kongres,“ uviedol.

Vít Rakušan

Podobne to vníma aj vicepremiér a predseda hnutia STAN Vít Rakúšan. „Postaviť záujem svojej krajiny a svojej politickej strany nad osobnú ambíciu. To je rozhodnutie statočné a múdre. A skutočne štátnické, hoci iste nebolo ľahké,“ vyhlásil s tým, že Biden odstupuje ako hrdina.

Facebook / Vít Rakušan
Súvisiace články

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčítanejšie