štvrtok, 19 septembra, 2024
HomeKomentáreAnna Belousovová o posolstve Olympijských hier

Anna Belousovová o posolstve Olympijských hier

Aj Anna Belousovová registruje pohoršenie mnohých nad otváracím ceremoniálom Letných olympijských hier (LOH). Registruje aj hlasy, že kresťania by mali byť tolerantní a nastaviť aj druhé líce. Všíma si však niečo iné, čo komentuje aj v statuse na Facebooku.

Belousovová v statuse pripomína, že otváracie ceremoniály vždy v histórii posielali do sveta nejaké posolstvo. A tiež bolo ich súčasťou vyhlásenie mieru a množstvo iných odkazov. Politička rekapituluje, čo nám priniesol piatkový otvárací ceremoniál z Paríža a že ani tradícia mieru nebola dodržaná. Ak teda kresťanstvo pozná nastavenia druhého líca, pozná aj spravodlivý hnev. A v rámci neho by kresťan nemal byť ako ovca, ktorú vedú na porážku.

Niečo z histórie

„Vždy platilo, že počas otváracieho ceremoniálu sa hostiteľská krajina snažila ukázať to najlepšie, čo má a snažila sa poslať do sveta nejaké posolstvo. Nadväzuje to na poslanie pôvodných aj obnovených olympijských hier. Olympijské hry vznikli v starovekom Grécku a ich účelom bolo posilňovať jednotu jeho obyvateľov. Súčasťou hier bolo vyhlásenie „posvätného mieru“. Jednotlivé skupiny v počas hier prestali medzi sebou bojovať. Tradíciu olympijských hier obnovil na konci 19. storočia Francúz Pierre de Coubertin,“ pripomína Belousovová.

Zdroj: Facebook

Zhrnuté…

„Ten tiež navrhol olympijskú vlajku – na bielom podklade päť kruhov, ktoré symbolizujú päť kontinentov. Keď to zhrniem, pôvodným poslaním OH bola jednota národov, mier, propagácia športu a všetkého, čo s ním súvisí. Teda fair play, zdravý životný štýl, rozvoj tela aj ducha,“ píše ďalej politička.

Čo z toho ostalo?

„To nám názorne ukázal otvárací ceremoniál OH v Paríži. Olympijskú vlajku s piatimi rôznofarebnými kruhmi si organizátori vyložili ako symbol LGBT a vztýčili ju hore nohami, akoby chceli dať najavo, že tu bude všetko naopak. A naozaj, ako sa ukázalo „kultúrny“ program bol oslavou LGBT agendy v štýle pride-ov.  Asi aby dokázali, že nič im nie je sväté, cieľom hanobenia sa stala Posledná večera od Leonarda da Vinciho. Tento stret dvoch kultúr – renesancie a tzv. novodobej kultúry západu – však len potvrdil známu pravdu: ten kto nemá talent, snaží sa jeho nedostatok kompenzovať urážkami toho skutočného umenia,“ poznamenáva Belousovová s tým, že „Ten, kto má v duši prázdno, závidí a preto chce ničiť duše iných.“

Ďalšíe Belousovovej postrehy

„Mocnosti nedali pokyny svojim „zbrojnošom“ a tak sa bojovalo ďalej na Ukrajine, v Gaze a v ďalších vojnových ohniskách sveta  Namiesto propagácie zdravého životného štýlu sa na pódiu váľal akýsi obézny Bakchus, či čo to bolo. Krátko pred OH prebehla tlačou správa, že  bezpečnostným zložkám Francúzska sa podarilo odhaliť nejakého ruského agenta, ktorý mal za úlohu sabotovať otvárací ceremoniál. Pri jeho sledovaní som nadobudla dojem, že to urobili preto, aby sa mohli zhovadiť sami,“ uvažuje politička.

Toto je to najlepšie z Francúzska?

„Každá hostiteľská krajina sa zvyčajne snaží programom na otváracom ceremoniáli ukázať to najlepšie, čo má. Ak je to tak, že Francúzsko nám predvčerom ukázalo to najlepšie zo svojej kultúry ( a nielen), tak tvrdenia o dekadencii a súmraku Západu nie sú len výmyslom. Mnohým vadí neustále pretláčanie agendy LGBT doslova všade. Bez toho už sa už nič nezaobíde. Ani otváranie OH, nič,“ všíma si Belousovová.

Toto už je ideológia

„Paríž nám ukázal, že už nejde len o agendu.  Ide o ideológiu! To bolo to hlavné posolstvo  súčasných OH svetu. Chorú ideológiu máme právo aj povinnosť odmietnuť. Aj a hlavne ako kresťania,“ myslí si politička.

Nie sme ovce

„Tu neplatí : nastav druhé líce. Veď aj Kristus zobral bič a vyčistil chrám. A okrem Božej lásky kresťanstvo pozná aj pojem Boží hnev.  Byť kresťanom, neznamená byť ovca, ktorá sa nechá viesť na bitúnok,“ uzatvára Anna Belousovová.

Súvisiace články

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčítanejšie