štvrtok, 19 septembra, 2024
HomeZo zahraničiaNajnovšie informácie z Ukrajinského frontu

Najnovšie informácie z Ukrajinského frontu

Ukrajinský mäsomlynček melie z posledného. Hoci Zelenskyj odkazuje prostredníctvom médií totálne bludy o tom, že jeho krajina sa blíži k víťazstvu, situácia vyzerá v skutočnosti naozaj bledo.

Ukrajinskej armáde dochádzajú vojaci a najviac sa to prejavuje na bojisku, ktoré už začína byť legendárne. Áno, je to oblasť severozápadne od Avdijivky. Rusi tu postupujú popri železničnej trati tempom viac ako kilometer za deň a už majú v dohľade strategické mesto Pokrovsk, uvádza portál idnes.cz.

Analytici bijú na poplach

Odborníci tvrdia, že pokiaľ sa niečo radikálne nezmení, bude Kyjev donútený zasadnúť, i napriek hlasnému škrípaniu zubov Vladimíra Zelenského zasadnúť k rokovaciemu stolu. Diplomatické, štátnické a vojenské lajdácke myslenie vodcu modro-žltej krajiny takto prejavuje svoje priepastné trhliny.

Ruská armáda valcuje nepriateľov ako za druhej svetovej

„Nepriateľ sa nezastavil od chvíle, keď začal tlačiť na Prohres. Rusi tlačia nepretržite, nasadili veľké množstvo čerstvých vojakov, od rána do večera útočili v malých pechotných skupinách a snažili sa nájsť nejakú medzeru v ukrajinských líniách,“ popísal nedávnu bitku o rozstrieľané dedinky nachádzajúce sa asi 27 kilometrov severozápadne od Avdijivky príslušník 47. mechanizovanej brigády ukrajinskej armády Oleh Čaus.

Tromfy v rukách Rusov

Rusom pomáha množstvo dobrovoľníkov, ktorých nemuseli násilne verbovať, ako to robia Ukrajinci. Majú silné odhodlanie, dobrú výzbroj, muníciu i skúsenosti. Nie sú mlynčekom do mäsa, ktoré nasilu verbuje ukrajinská armáda z ulíc či polí. Majú odhodlanie a sú dobre platení a živení. Morálka ukrajinských vojakov je v troskách a aj ich svojhlavé pokusy o tajné operácie sú polienkom do ohňa, ktorý začína páliť Američanov, doteraz im poskytujúcich miliardy dolárov na zbrane a muníciu. Keď budú tvrdohlavo konať na vlastnú päsť, koniec bude čoskoro neodvratný. A bude to ich koniec.

Súvisiace články

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčítanejšie