štvrtok, 19 septembra, 2024
HomeZo zahraničiaModlitba ruženca ako kompenzácia za rúhavú Olympiádu

Modlitba ruženca ako kompenzácia za rúhavú Olympiádu

Katolíci z Francúzska pozývajú k celosvetovej verejnej modlitbe ruženca. Má to byť kompenzácia za blasfemický (rúhavý, pozn. red.) otvárací ceremoniál LOH v Paríži, ktorý sa konal v piatok, 26. júla. Slovákov k modlitbe vyzýva portál Christianitas.

Portál Christianitas informuje o výzve, podľa ktorej by všetci kresťania už dnes, 2. augusta o 16-tej hodine mohli siahnuť po ruženci a spoločne sa pomodlili modlitbu sv. ruženca. Je úplne jedno, či ste v práci, cestujete v MHD, alebo čakáte v rade na pokladňu v miestnom supermarkete, ruženec predsa nie je náročná modlitba.

„Niektoré francúzske diecézy sa k tejto akcii pripájajú organizovaním modlitieb sv. ruženca v konkrétnych chrámoch. Tak to bude napríklad v diecéze Aire-et-Dax v Akvitánsku, kde bol kostol v Linxe určený ako miesto nápravnej modlitby,“ informuje Christianitas.

Portál Christianitas odvolávajúc sa na web Tribune Chrétienne píše, že predstaviteľka Ježiša v obraze imitujúcom Poslednú večeru prezentuje predstavenie, ako „homosexuálny Nový Zákon“.

Na čo bolo potom to ospravedlnenie cirkvi od organizátorov?

Súvisiace články

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčítanejšie