štvrtok, 19 septembra, 2024
HomeKomentáreRUSOFÓBNI PIRÁTI BROJA ZA GENDER PSEUDOREALITU

RUSOFÓBNI PIRÁTI BROJA ZA GENDER PSEUDOREALITU

Zahraničný spravodajca Českej televízie Jakub Szántó sa pridal k europoslankyni Markéte Gregorovej, ktorá poukázala na to, že za vlnou kontroverzií okolo olympijských hier v Paríži je podľa neho „rozvrat západnej spoločnosti“ zo strany „ruských trollích fariem“, informujú parlamentnilisty.cz. Pirátka, ktorá začiatkom týždňa označila svojho kolegu Ondreja Dostála za proruskú spodinu, tvrdí, že spor o intersexuálov v športe sponzoruje Rusko.

Zápas medzi talianskou atlétkou Angelou Cariniovou a alžírskou boxerkou Imán Chalífovou, ktorá sa na olympiádu dostala v kategórii žien napriek predchádzajúcej diskvalifikácii od Medzinárodnej boxerskej asociácie, ktorú dostala, keď neprešla testami, ktoré ukázali, že má vyššiu ako povolenú hladinu testosterónu. Test na určenie pohlavia poukázal aj na prítomnosť chromozómov XY v jej tele, ktoré sú typické pre mužov a sú stále horúcou témou.

K zápasu sa v posledných hodinách často vyjadrovali osobnosti zo sveta športu, ako aj politici, ktorí Talianku Cariniovú obhajovali. Tá zo zápasu odstúpila po prvom údere, keď podľa vlastných slov, ako zdôraznil britský web The Daily Mail, zhodnotila, že bude lepšie nepokračovať, „aby si zachránila život“.

Triezvy pohľad? Nech sa páči

„Myslím si, že športovci, ktorí majú mužskú genetiku, by nemali mať možnosť súťažiť v ženských súťažiach. Nie preto, že by sme chceli niekoho diskriminovať, ale preto, aby sme chránili právo športovkýň súťažiť za rovnakých podmienok,“ bránila Cariniovú po zápase napríklad talianska premiérka Giorgia Meloniová podľa denníka The Telegraph.

Kým skutočné ženy potia krv, rusofóbovia potia hlúposti

Podľa dlhoročného zahraničného spravodajcu ČT Jakuba Szántóa sa však kontroverzia šíri nielen kvôli nespokojnosti divákov tohtoročnej olympiády, ale aj vďaka zapojeniu „ruských trollích fariem“.

„Čo si ruské trollie farmy vyberú ako tému pre parížsku olympiádu, aby ešte viac rozdelili súčasnú západnú spoločnosť? A na čo všetci ako blbci okamžite skočíme, čo?“ pýtal sa novinár na sociálnej sieti X a zdieľal sériu fotografií kolekcie oblečenia českých športovcov, kontroverzného otváracieho ceremoniálu a aktuálne diskutovaného ženského boxerského súboja, okrem iných príkladov tém, ktoré mali vyvolať hádku s účasťou Ruska.

Gregorová sa pridala ako typická neoliberálna paranoidná ovca

Pirátska europoslankyňa Markéta Gregorová si tiež „myslí“, že spor v skutočnosti vyvoláva Rusko. „Mnohých ľudí to nepoteší, pretože kultúrne vojny vytvárajú pohodlné zákopy, ale musím upozorniť na toto: váš spor o intersexuáloch v športe sponzoruje Rusko,“ upozorňuje.

Tvrdí, že „s alžírskou boxerkou Imán Chalífou nemal roky nikto problém“ a že „prehrávala a vyhrávala zápasy“. „Až kým neprišiel Rus Umar Kremlev,“ poukazuje politik na Rusa, ktorý je od roku 2020 prezidentom Medzinárodnej boxerskej asociácie.

Gregorove bájky a výlevy nemajú konca-kraja

Gregorová dodáva, že tento muž bol vylúčený z olympijských hier kvôli korupcii a je „Putinovým priateľom, ktorý zarobil milióny na hazardných hrách a kriminalite“. Uviedol, že Chalífa má chromozómy XY, a preto by mal byť vylúčený. Dokonca sa zdá, že predmetné testy mohli byť sfalšované a sú predmetom vyšetrovania.“ Gregorová potom spája Kremleva s aktuálnym prípadom.

Vyjadrenia Markéty Gregorovej na adresu Ondřeja Dostála / Zdroj: Youtube

Poslanec Európskeho parlamentu sa tento týždeň osobitne zameriava na všetko ruské. Pred niekoľkými dňami ju jej kolega z bruselského parlamentu Ondřej Dostál vyzval, aby poukázala na to, že medzi ukrajinskými utečencami sú aj neonacisti. Gregorová naňho cez televízny most zakričala „ty proruská špina“. Čo viac dodať. Takýchto exotov tu napokon máme aj my dosť…

Súvisiace články

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčítanejšie