štvrtok, 19 septembra, 2024
HomeZo zahraničiaELON MUSK VZAL TRUMPA NA MILOSŤ. NA X-ku HODIA SPOLU REČ

ELON MUSK VZAL TRUMPA NA MILOSŤ. NA X-ku HODIA SPOLU REČ

Majiteľ spoločností X a Tesla Elon Musk na sociálnej sieti oznámil, že pripravuje rozhovor s republikánskym kandidátom na prezidenta USA Donaldom Trumpom, ktorý sa zároveň vracia na sociálnu sieť X (predtým Twitter, kde bolo jeho konto pozastavené). Musk sľubuje, že rozhovor s bývalým prezidentom USA bude bez scenára a veľmi zábavný.

Musk uviedol, že bývalý prezident USA Donald Trump sa vracia na sociálnu sieť X; multimiliardár Musk  ju teraz vlastní. Platforma X sa kedysi volala Twitter a Trumpov účet na nej bol pozastavený v roku 2021, a to po tom, ako jeho priaznivci vtrhli do amerického Kapitolu, informujú parlamentnilisty.cz.

Rozhovor s Trumpom je naplánovaný na 1.00 h britského času a uskutoční sa na sociálnej sieti X pod menom Donalda Trumpa @realDonaldTrump. Majiteľ platformy X Elon Musk oznámil, že rozhovor bude „zaručene zábavný“, a spresnil, že bude „bez scenára a bez tematických obmedzení“.

Do diskusie sa môžu zapojiť aj užívatelia sociálnych sietí

Zároveň vyzval používateľov X, aby počas interakcie – ktorá bude prebiehať len prostredníctvom zvukového formátu Spaces – posielali svoje vlastné otázky a pripomienky.

Po tom, ako Trump prehral svoju kandidatúru na znovuzvolenie v roku 2020, Musk vtedy uviedol, že je „nadšený“ programom amerického prezidenta Joea Bidena v oblasti zmeny klímy a optimistický „pokiaľ ide o budúcnosť udržateľnej energie“.

Keď sa Trump pred rozhovorom vrátil do X, povedal to ľuďom: „Máte sa teraz lepšie, ako keď som bol prezidentom? Naša ekonomika je v troskách. Naše hranice boli vymazané. Sme národ v úpadku.“ Dodal, že je potrebné „urobiť Ameriku opäť bezpečnou“.

Naposledy sa Trump na X objavil v auguste minulého roka, keď zdieľal svoju fotografiu po tom, ako ho v Georgii zatkli v súvislosti s 13 prípadmi volebných podvodov.

Demokrati už Muskovi nevoňajú

Miliardár Musk v minulosti volil väčšinou demokratov. Frustrácia z Trumpovho nástupcu sa však stala katalyzátorom jeho politickej zmeny. V roku 2021 sa začal dištancovať od Bidena, keď Biely dom nepozval Teslu na stretnutie výrobcov elektrických vozidiel (EV), a v roku 2022 vyhlásil, že sa „zdráha voliť Bidena namiesto Trumpa“ vo voľbách v roku 2020.

V máji 2022, ešte pred tým, ako sa stal majiteľom spoločnosti X, Musk povedal, že zruší trvalý zákaz používania Trumpovej platformy X.

Musk je sklamaný z Bidena, prikláňa sa ku konzervatívnym hodnotám

Postupom času začal Musk stupňovať svoju rétoriku v sociálnych otázkach, komentovať a zdieľať obsah k otázkam, ako sú imigrácia a práva transrodových osôb, pričom sa zdá, že jeho názory sa viac približujú pravicovým ideálom. Začal byť teda čoraz kritickejší voči Bidenovej administratíve.

Musk oficiálne podporil Trumpa hneď po tom, ako bol republikánsky prezidentský kandidát minulý mesiac postrelený pri pokuse o atentát na predvolebnom mítingu. O niekoľko dní neskôr sa objavili správy, že Musk začne mesačne prispievať približne 45 miliónmi dolárov politickej skupine America PAC, ktorá sa usiluje o Trumpovo zvolenie.

Súvisiace články

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčítanejšie