štvrtok, 19 septembra, 2024
HomeZ domovaNaveky nás opustila významná postava slovenského umenia

Naveky nás opustila významná postava slovenského umenia

Dnes vo svojom dome v Chorvátskom Grobe zomrel jeden z najobľúbenejších slovenských hercov, režisér a dokonca aj bývalý starosta Prašíc, výnimočný človek Ľubomír Paulovič. Dožil sa iba 71 rokov.

Známy bol z rôznych divadelných, rozhlasových, filmových i televíznych diel. Zahral si v kultovom filme slovenskej kinematografie Pásla kone na betóne (1982) alebo v skvelom filme Na krásnom modrom Dunaji, či v nedávno natočenej čiernej komédii Mŕtvola musí zomrieť. Spolu s Milkou Zimkovou, ktorá opustila tento svet minulý rok si zahral aj v pokračovaní filmu Pásla kone na betóne s názvom … kone na betóne (1995). Natočil ho s renomovaným slovenským režisérom Stanislavom Párnickým, uvádza portál rtvs.sk.

Ľubomír Paulovič / Zdroj: Facebook

Príjemné spomienky na svoju kolegyňu

Na adresu Milky Zimkovej mal len dobré slová:  „Veľmi dobre sa nám to robilo, bolo to zaujímavé, a nepredpokladali sme, že to bude mať až taký veľký divácky ohlas a záujem. Teda, tušili sme to, aj sme si to želali, ale príjemne nás to prekvapilo, že to bolo viacej, než sme si mysleli.“

Narodil sa 7. novembra 1982 v Prašiciach. V tejto obci pôsobil i na poste starostu. Po absolvovaní Vysokej školy múzických umení v Bratislave začal účinkovať v Divadle Slovenského národného povstania v Martine. Členom najrenomovanejšieho slovenského divadla – Slovenské národné divadlo sa stal v roku 1984. Neskôr v ňom pôsobil ako riaditeľ Činohry SND. Medzi rokmi 1997-1998 a 2001-2002 vykonával funkciu umeleckého šéfa a režiséra Divadla Jozefa Gregora Tajovského vo Zvolene.

Späť do SND

Po účinkovaní vo Zvolene sa vrátil medzi hercov Činohry Slovenského národného divadla. Počas svojej umeleckej kariéry stvárnil rôzne postavy vo viac ako 150 televíznych a viac ako 50 celovečerných filmoch.

Súvisiace články

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčítanejšie