štvrtok, 19 septembra, 2024
HomeKuriozityVerte-neverte... Dnes vás unesieme tam, kde Vás "príjemne" zamrazí

Verte-neverte… Dnes vás unesieme tam, kde Vás „príjemne“ zamrazí

Všetko, čo sa týka nadprirodzena, je veľmi kontroverzná téma a vedú sa o nej doslova vášnivé diskusie. Je dosť pravdepodobné, že pokiaľ niečo nezvyčajné týkajúce sa duchov nezažijete na vlastnej koži, neuveríte tomu.

Vyzerá to ako racionálne uvažovanie, ale „ghostológia“ v skutočnosti nemá s racionalitou nič spoločné. Či už ste zarytým odporcom všetkého nadprirodzeného, alebo vyznávačom mystického spôsobu života, možno vás bude zaujímať, ako takýchto duchov okolo seba vycítiť. Máte strach? Nemusíte. Mnohé z toho má reálne vysvetlenie, uvádza portál tvojemisto.cz.

Verte alebo nie, TOHO „neznámeho“ sa bojíme

Ak ste niekedy sledovali zahraničnú duchársku reláciu Věřte, neverte, viete, že niekedy sa ľuďom môžu diať nepochopiteľné veci. A mnohým ľuďom naháňajú hrôzu. Je to jednoducho niečo medzi nebom a zemou. Spoločnosť všeobecne žije v presvedčení, že čo nie je hmatateľné, neexistuje. Má to však obrovský háčik. Bez ohľadu na to, koľko toho ľudia od nepamäti skúmali, nikdy sa im nepodarilo presvedčivo dokázať, že niečo „nadprirodzené“ skutočne existuje. Pravdepodobne potrvá ešte niekoľko desaťročí, ak nie stoviek rokov, kým sa ľudstvo dopracuje k odpovediam. A čo vy? Veríte alebo neveríte?

Osobná skúsenosť prevyšuje racionálne uvažovanie

Vráťme sa k úvahám hneď na začiatku, ktoré úzko súvisia s tým, či veríte alebo neveríte na duchov. Za tým možno hľadať len osobnú skúsenosť. Ak sa vám stalo niečo nezvyčajné a nadprirodzené, pravdepodobne patríte k tým, ktorí na duchov veria. Spočiatku sa vám to možno zdalo desivé, ale možno ste v tom našli aj niečo pozitívne. Možno ste zažili niečo, čo vás posunulo o krok vpred vo vašom myslení. Môžeme to nazvať prostriedkom duchovného rastu. Po duchárskej epizóde už nebudete rovnakí, na to berte jed. Pravdepodobne začnete premýšľať o tom, že ľudský život nie je len o materiálnych veciach a hmatateľných dôkazoch, ale má aj hlbší zmysel. Dotknete sa niečoho, o čom dodnes nikto veľa nevie.

Ako rozpoznať prítomnosť ducha vo vašej blízkosti?

Prejdime teraz k tomu najdôležitejšiemu, a to k rozpoznaniu rôznych znakov, podľa ktorých sa mal duch (či už niekoho blízkeho zo zosnulých alebo úplne cudzej duše) nachádzať vo vašej prítomnosti.

1. Máte pocit, že vás niekto pozoruje. Keď sa však pozriete za seba, fyzicky nikoho nevidíte. Je to paranoja, alebo je to niečo iné? To TO.

2. Zrazu cítite nezvyčajné pachy a vône, ktoré nikdy predtým vo vašom okolí neboli. Mnohí ľudia so skúsenosťami s nadprirodzenými javmi potvrdili, že cítili napríklad vôňu milovanej osoby ešte dlho po tom, ako fyzicky opustila tento svet. Podľa lekárov však čuchové halucinácie môžu mať aj úplne racionálny základ a príčinu, napríklad užívanie špecifických liekov alebo infekcia horných dýchacích ciest.

3. Počujete okolo seba nezvyčajný šuchot alebo zvuky. Hovorí sa, že duchovia môžu týmto spôsobom na seba upútať pozornosť.

4. Vidíte samovoľné blikanie svetiel a prepínanie televízorov. Samozrejme, môže ísť o poruchu konkrétneho zariadenia, ale môžu to byť aj duchovia, ktorí sa s vami snažia komunikovať!

5. Pociťujete náhly pokles teploty v miestnosti, pri ktorom vám naskakuje husia koža. Poryvy studeného vzduchu sa často spájajú s prítomnosťou duchov.

Ako sa vysporiadať s duchom?

Patríte k tým, ktorí majú opakované skúsenosti s duchom v dome alebo byte? Alebo ho dokonca cítite pri prechádzke vonku? Podľa ľudí, ktorí sa zaoberajú nadprirodzenými javmi, je vhodné sa s touto „entitou“ porozprávať a slušne ju požiadať, aby odišla a nechala vás na pokoji. Hovorí sa, že neznámu energiu môžete povzbudiť k odchodu aj tým, že priestor „vyčistíte“ pálenou levanduľou a poriadne vyvetráte. A ak si už neviete rady, obráťte sa na odborníka, ktorý sa zaoberá duchmi. Možno vám dajú dobrú radu a vy sa vrátite k pokojnému spánku.

Možno sme vás chceli týmto článkom trocha odreagovať, veci odľahčiť. Možno… A možno sme vás ešte viac znepokojili, lebo, však viete, nikdy neviete…

Súvisiace články

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčítanejšie