štvrtok, 19 septembra, 2024
HomeZo zahraničiaKTO CHCE TELEGRAM BIŤ, PALICU SI NÁJDE

KTO CHCE TELEGRAM BIŤ, PALICU SI NÁJDE

Francúzska polícia na letisku v Paríži zatkla šéfa komunikačnej platformy Telegram Pavla Durova, ako uvádza televízia TF1 s odvolaním na nemenovaný zdroj.

Durov bol zatknutý okolo 20:00 stredoeurópskeho času na ploche letiska LeBourget, kam pricestoval svojím súkromným lietadlom z Azerbajdžanu.

Absurdné obvinenia par excellence

Francúzske úrady na Durova vydali zatykač, a teraz sa podržte, v súvislosti „s nedostatočným moderovaním obsahu na Telegrame“. Ešte absurdnejšie obvinenia padli na jeho hlavu, keď podľa francúzskych orgánov činných v trestnom riadení označili Durova za spolupáchateľa obchodu s drogami, obvinili ho z pedofilných trestných činov a podvodov, uvádza portál ceskenoviny.cz.

Agentúra Reuters uvádza, že spoločnosť Telegram sa zatiaľ k správe televízie TF1 nevyjadrila. Takto si predĺžená ruka vicišpánov z Európskej únie poradila so sieťou, ktorá sa nechová podľa ich predstáv. Zaujímavá interpretácia nezávislosti a slobody médií zo strany eurokomisárov.

Sloboda médií? Zabudnite…

Sociálna sieť Telegram nie je závislá na západných mainstreamových médiách a nie je kontrolovaná Európskou úniou a jej komisármi. Takýmto úbohým spôsobom sa chce zbaviť konkurencie a šíreniu iného názoru aký možno vydieť na sociálnych sieťach ako napr. Facebook alebo Instagram. Brúsia si zuby „ochrancovia spravodlivosti“ aj na Elona Muska, majiteľa sociálnej siete X (ex-Twitter) či dokonca na správcov TikToku, ktorý patrí pod patronát Číny? Nechajme sa prekvapiť. O slobode médií v dnešnej spoločnosti tak môže západná spoločnosť iba blúzniť v prázdnych, ničím nepodložených argumentoch.

Súvisiace články

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčítanejšie