štvrtok, 19 septembra, 2024
HomeZo zahraničiaAfD pritlačili na pílu. Vyhlasujú vojnu migrantom. Chcú okamžité deportácie

AfD pritlačili na pílu. Vyhlasujú vojnu migrantom. Chcú okamžité deportácie

Ak sa migračná politika nezmení, Nemecku hrozí nezvratný civilizačný úpadok, hovorí Alice Weidelová, predsedníčka parlamentnej skupiny AfD. Tvrdí, že táto politika viedla k zhoršeniu bezpečnosti v Nemecku, a zdôrazňuje, že AfD požaduje ukončenie nekontrolovanej migrácie a zvýšenie počtu deportácií. Nemyslí si však, že nedávny útok nožom v Solingene prinesie AfD viac hlasov v nadchádzajúcich voľbách. Vo východnom Nemecku je AfD už teraz jednou z najsilnejších strán.

V nedávnom tlačovom vyhlásení po útoku nožom v Solingene, pri ktorom zahynuli traja ľudia, Alice Weidelová, predsedníčka parlamentnej skupiny AfD v nemeckom Bundestagu, kritizovala masovú prisťahovaleckú politiku, ktorú podľa nej presadzujú mainstreamové politické strany ako CDU/CSU a súčasná vládna koalícia „semafor“ (SPD, Zelení, FDP), informujú parlamentnilisty.cz.

AfD nechce profitovať z krviprelievania

Nemyslí si však, že AfD bude v nadchádzajúcich voľbách ťažiť z tragickej udalosti v Solingene. „To, čo sa stalo v Solingene, je hrozné. Je to strašná udalosť, ktorá, žiaľ, nie je ojedinelá,“ povedala najprv pred pripomenutím útoku nožom v Mannheime, kde páchateľ afganského pôvodu zabil policajta. „V súlade s tým si myslím, že voľby vo východnom Nemecku, teda v Sasku, Durínsku a Brandenbursku, to až tak neovplyvní, pretože tam sme už aj tak najsilnejšou silou,“ citovala Weidelovú ZDF heute.

Podľa posledných prieskumov ZDF má AfD v Durínsku 30 percent a bola by momentálne najsilnejšou stranou. V Sasku je CDU s 33 percentami o tri percentuálne body pred AfD.

Weidelová tvrdí, že migračná politika, ktorá sa začala v roku 2015 otvorením hraníc migrantom, viedla k výraznému zhoršeniu vnútornej bezpečnosti v Nemecku. „Prijímanie nelegálnych migrantov bolo a je pre etablované strany politicky žiaduce. Katastrofálny politický kurz, ktorý nastolila CDU/CSU, bezproblémovo nasleduje koaličný systém ‚Semafor‘,“ uviedla nemecká politička.

Imigračná politika naštrbila renomé CDU/CSU

Spomenula tiež, že CDU/CSU, strana tradične považovaná za konzervatívnu, stratila dôveryhodnosť v oblasti imigračnej a bezpečnostnej politiky, a to aj pod vedením súčasného predsedu CDU Friedricha Merza. „S Merzovou CDU, ktorá je v koalícii so Zelenými a naďalej podporuje túto katastrofálnu politiku, nedôjde v otázke migrácie k žiadnemu obratu,“ uzavrela Weidelová.

„Parlamentná skupina AfD požaduje okamžité zastavenie nekontrolovaného prílevu cudzincov do Nemecka a drastické zvýšenie deportácií,“ uviedla predsedkyňa AfD a varovala, že ak nedôjde k okamžitému obratu, Nemecku hrozí ‚nezvratný civilizačný úpadok‘.

Súvisiace články

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčítanejšie