štvrtok, 19 septembra, 2024
HomeZo zahraničiaEUROHUJERI CHCÚ UROBIŤ Z UKRAJINSKÝCH VOJAKOV RAMBOV

EUROHUJERI CHCÚ UROBIŤ Z UKRAJINSKÝCH VOJAKOV RAMBOV

Ministri obrany krajín EU sa zhodli, že do konca roku by malo byť v Európskej únii vycvičených 75.000 ukrajinských vojakov. Predstava, že za polrok urobia z neschopnej ukrajinskej armády neporaziteľných ochrancov vlasti môže vzísť z hlavy byrokratov, ktorí nikdy v živote nedržali v ruke zbraň. Kto dodá vojakom aj zdevastovanú morálku, nevedno.

Po skončení neformálnej (zaujímavý výraz) ministerskej schôdzky v Bruseli uviedol túto informáciu šéf únijnej diplomacie Josep Borrell, ako informuje portál ceskenoviny.cz. Výcvik by mal podľa Borrella prebiehať čo najbližšie Ukrajine, v žiadnom prípade na ich území. Rozumné. A zbabelé. Po diskusii si išiel asi domov postrihať trávnik, zapáliť cigaru a zahrať si partičku golfu.

Borrell navyšuje počet vojakov, ktorý budú terčom pre ruské delá

Josep Borrell už ráno pred jednaním hovoril o tom, že cieľom EÚ je vycvičiť 60.000 vojakov, i keď chce s ministrami hovoriť o ďalšom zvýšení tejto kapacity. Ukrajinskí vojaci budú teda aspoň chvíľu v bezpečí a nebude ich mlieť ruský mlynček na mäso. Aspoň na chvíľu… Na popoludňajšej konferencii prehlásil tento papaláš, že tento cieľ už bol dosiahnutý, a teraz sa ministri zhodli na poskytnutí výcviku ďalším 15.000 ukrajinských vojakov. Ich celkový počet by mal tak byť 75.000. Koľko z nich sa však naozaj vráti do vlasti, nevedno. Asi toľko, koľko civilistov, vyzvaných Zelenskym, aby bojovali za svoju vlasť a poponáhľali sa domov z bezpečného zahraničia.

Starček Borrell navrhuje a navrhuje a navrhuje

„V súvislosti s organizáciou výcviku som rovnako navrhol vytvorenie koordinačného centra v Kyjeve a ministri s tým súhlasili,“ prehlásil Borrell. Šéf „diplomacie únie“ by chcel vylepšiť koordináciu s Ukrajinou aj s NATO. Ako, to už nepovedal.

Borrel zopakoval „svoje presvedčenie“, že krajiny EÚ by mali odstrániť obmedzenie pre používanie zbraní poskytnutých Ukrajine. Asi to človeku, ktorý je jednou nohou v hrobe môže byť ukradnuté. To najlepšie si už odžil a zvyšok života strávi v bezpečí a so slušnou penziou. Nepripomína Vám to amerického prezidenta Joe Zombidena?

Ukrajinci podľa Borrella musia mať možnosť mieriť na miesta, odkiaľ ich Rusovia bombardujú a ostreľujú. A to v žiadnom prípade nie na ruskom území. Jeden, a možno jediný, dobrý nápad od tohto eurogenerála. Taliani tento nápad nepodporujú, naopak Česi sa hrajú na čele s mierne pripečeným premiérom Fialom na spasiteľov Ukrajiny. Vždy tak neutrálni Švédi pritakávajú eurobyrokratovi a Holanďania posilnení marihuanou a hašišom nenamietajú. Podporujú Kyjev a pre využitie zbraní nestanovujú žiadne podmienky.  

Borrell, typický Ujo Opatrný

„Ukrajina má legitímne právo sa brániť podľa medzinárodného práva,“ uviedol trasúci sa Borell. S ministrami sa ale zhodol, že je záležitosťou každej krajiny, aké obmedzenia týkajúce sa používania zbraní zavedie. „Ide o rozhodnutie jednotlivých štátov,“ poznamenal alibisticky. V prípade krajín ako sú Slovensko alebo Maďarsko by sa však určite nebál vyhrážať a nútiť ku konkrétnej forme „pomoci“ Ukrajine.

Súvisiace články

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčítanejšie