štvrtok, 19 septembra, 2024
HomeZ domovaDobré správy pre Spiš a Horehronie

Dobré správy pre Spiš a Horehronie

Predseda parlamentu a prezidentský kandidátPeter Pellegrini (Hlas-SD) v piatok, 1. marca neponúkol svoj tradičný Piatok s Pellem, no rozhodne potešil dve slovenské mestá. Pretože politika sa podľa neho dá robiť dvoma spôsobmi – od zeleného stola v Bratislave, alebo medzi ľuďmi. A práve tú druhú cestu si zvolil Hlas. V rámci Piatku s Pellem priniesol predseda NR SR video, v ktorom prináša dobré správy predovšetkým pre zdravotníctvo na Spiši a Horehroní.

Peter Pellegrini tvrdí, že len tak, že vycestujete za ľuďmi a priamo na mieste zistíte, aká je skutočnosť a podľa nej sa rozhodujete.

„Spolu s predsedom NR SR sme oznámili začatie búracích prác v nemocnici v Poprade, kde sa bude rekonštruovať okolo 350 lôžok a okrem toho 20 nových lôžok z peňazí Plánu obnovy a odolnosti do nemocnice pribudne,“ hovorí ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková.

S Petrom Pellegrinim sa potom presunuli do Brezna. Tamojšie náročné geografické podmienky a zlá dostupnosť prispeli k tomu, že nemocnica v tomto meste bude zaradená do druhej kategórie. Má to zabezpečiť dostupnú zdravotnú starostlivosť nie len Brezňanom, ale ľuďom z celého kraja.

„Preto som rád, že na základe konkrétnych argumentov a faktov; nie emócií, alebo štatistík a hluchých čísel pani ministerka rozhodla, že táto nemocnica vzhľadom na svoju polohu a dôležitosť zostane zaradená v kategórii nemocníc vyššej úrovne,“ dopĺňa Pellegrini.

Tretia dobrá správa, ktorú Pellegrini priniesol z Horehronia sa týka tepelného hospodárstva v Brezne. Mesto sa rozhodlo neplatiť veľké peniaze sprostredkovateľovi, ale založí vlastnú firmu na dodávanie tepla. Dostali sa však do vážnych problémov s reguláciou a to by prinieslo aj 60-percentné zvýšenie cien tepla oproti minulému roku. S problémom sa však oboznámila Denisa Saková, ministerka hospodárstva (Hlas-SD).

„Urobila všetko pre to, aby spoločne s primátorom mesta dnes mohli oznámiť občanom, že problém je zažehnaný a vďaka akcieschopnosti vlády SR nebudú v tejto vykurovacej sezóne platiť ani o cent viac, ako pred rokom,“ uzatvára Pellegrini.

https://www.facebook.com/pellegrini.peter/videos/776759300549778

Súvisiace články

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najčítanejšie